Nüüd on see official:
FIA to launch probe on '08 Singapore GP

By Jonathan Noble Sunday, August 30th 2009, 16:08 GMT

The FIA is to launch an investigation into the events at last year's Singapore Grand Prix, where Renault's Fernando Alonso claimed victory on the back of a crash by his team-mate Nelson Piquet.

Alonso's success was sealed by the timing of a safety car in the early stages of the inaugural event - which had been called out when Piquet crashed into the wall shortly after his team-mate stopped for fuel.

The timing of Piquet's crash prompted wild conspiracy theories that the Brazilian had been ordered to deliberately spin to help Renault take its maiden victory. Piquet himself insisted at the time that the accident had been caused by him simply trying too hard.

"It was my mistake," said Piquet.. "We tried two extreme strategies with Fernando quite short and me quite long in the hope of getting a safety car. If I hadn't crashed I would have been lucky with the safety car later in the race because I was very happy.

"We're always scraping the walls, and once you've touched the wall a little too much and lose control that's it."

It is understood, however, that fresh evidence about the events that took place in the race have now come to light – which has prompted the FIA to step in.

Piquet was dropped by Renault after this year's Hungarian Grand Prix, and has been outspoken in his criticisms of the outfit – and in particular team principal Flavio Briatore. It is not clear if the Brazilian himself has been a catalyst for the investigation, or if the evidence has come from elsewhere.

The FIA has not elaborated on the details of its inquiry, but a spokesperson confirmed to AUTOSPORT that an investigation was under way.

"The FIA can confirm that an investigation is underway regarding alleged events at a previous world championship race," said the spokesperson.

Should the FIA investigation suggest there is any evidence of foul play involved, then the governing body could call a hearing of the World Motor Sport Council to discuss the matter.


Paistab, et neil ei ole midagi muud paremat teha, kui üksteist mudaga loopida?
Singapuri GP toimus ju pea-aegu aasta tagasi ja nüüd nad tulevad sellega lagedale?
Ma ei suuda seda uskuda, ausalt.
Briatore, Renault ja FA mainet saab jälle rikkuda ^^ (Y)
Mis te teete nalja või? Nagu en serio! Juba teist korda selle hooaja jooksul, kui Fer teeb Renault'ga imesid, tal oli võimalus täitsa head punktid saada, aga miski pidi seda rikkuma, eks? Loomulikult. Milleks Fernile ja Renault'le normaalseid punkte, eks?
Seda ma kartsin, et Sutil Fernile stardis natuke sisse sõitis ja nii oligi...ta sõitis täitsa normaalselt ja siis ma hakkasin juba arvama, et kõik läks normaalselt, et siiski ei puudutanud teda... aga ei. Oli vaja. Oli vaja ära n*ssida kõik jälle.
Ebanormaalne.
Vähemalt läheb Fisil ja Kimil hetkel täitsa hästi...ja Vettel saab ka täitsa normaalsed punktid...
12 ringi veel....

T
Ma olen väsinud. Kummaline, sest kohe saab läbi 3 kuud puhkust, aga nii see on.
Kuidagi... Ma ei tea.
Ma ei ole suvel tegelikult mitte midagi teinud. Absoluutselt mitte midagi. Seriously.
Ja ma olen nii tüdinud, väsinud kõigest.
Teisipäeval algab kool. Ma ei taha seda, paljas mõte selles tekitab masendust.
Kolmapäeval kell 19.00 on mul flamenco. Suurte rühm. Mis tundeid tekitab olla almost professional? Mitte mingisuguseid. Võiks arvata, et ma ootan flamencotrenne ja, et ma naudin neid... ei. Ma ei oota neid, ma ei taha, ma ei viitsi, see ainult tüütab mind.
Hispaania keele tunnid algavad neljapäeval kell 17.00... milline õnn. Not. Ka see ei paku pinget, pigem nagu: do I have to go? Do I have to study? Jah, Triin, you have to study. Pean, pean... ja vist tahan ka. Sm, ofc, ma tahan keelt osata jms, aga... ma ei taha... ma tahaks olla kodus, teha mitte midagi, olla... või isegi oleks parem mitte olla.
11. klass... 2 aastat ja see eluetapp saab läbi. Kui lühike ja samas nii jaburalt pikk see tundub. Igavik ja samas... riigieksamid on nii lähedal... eriti kui ma midagi sel õppeaastal ära teha tahan.
Eile linna minekuks bussi oodates nägin ma jälle ühte tüüpi. Kes mind kind of ahistab. Ma ei tea, kuidas ta aru ei saa, et ta ei huvita mind. Mitte kõige vähematki. Pigem oma pealetükkivusega tekitab minus jälestust. Kui lollid võivad inimesed olla.
Emps kaalub järgmiseks õppeaastaks Soome kolida. Soome! Minu reakstsioon oli pretty much: :O:O:O:O:O:O:O Ei! Minu esimen mõte oli: Ma ei suudaks oma kullakallitest nii kaugel olla. Ei.
Vb emps oleks nõus mulle mingi ühetoalise siia Sauele üürima, kui ta tõesti minna tahab... Mina ei taha. Ma ei taha Soome. Ei taha. Ja selleks ajaks olen ma piisavalt vana, et ise otsustada. Ma olen siis 18. Ja tema ei saa mind kuhugi minna sundida.
Samas üksindus... ma oleks siis ju täiesti üksi. Ma võin kannatada kõike muud kui üksindust. Täiesti üksi olla... ma ei suudaks vist.
Ma olen nii tüdinud muretsemast teiste pärast. Tundmast kaasa, toetamast. See on see, mida ma tahan teha. Olla olemas. Alati. Aga kui minul endal ei ole kellegagi oma muresid/tundeid/rõõme/mõtteid jagada, siis tunnen end nii... kurnatuna. Ja samas olen ma alati valmis kuulama teiste muresid, aitama kui võimalik, kaasa tundma...

Y no quiero caer ni perder la razón
sólo quiero sentirme mejor.

(Volver a empezar - El Sueño de Morfeo)
T
Istusin just natukene aega tagasi rõdul, teki sees, ja lugesin raamatut.
Täiesti lampi tuli igatsus Tapa kodu järele... selle nõukogude-päraselt täisistutatud aiast ja telliskivi majast. Helerohelisest hekist, maasikapeenardest ja lugematutest marjapõõsastest.....õunapuudest, mille küljest ma alati suviti tooreid õunu 'varastasin'. Ma ei ole seal nii ammu käinud, aga mäletan seda hästi selgesti... kõiki kolme maja meie aias... garaaže ja sauna... isegi lillepeenraid. Ma olin seal kunagi õnnelik.
Nii tahaks sinna minna ja ega mind miski muu ei takistagi kui see, et üksi ma ei taha... ma ei tea, mis mind seal ees ootab. Allakäinud vanaema? Kas temast sai järjekordne meie suguvõsa reegel? Oleks, et ei saanud... See seal on ju minu kodu... minu. Mitte küll enam seaduslikult, sest U on sitapea, aga ikkagi... osa peaks siiski minu olema... põhimõtteliselt.
Ei tea, kas mu sugulased on juba mind unustanud? Ja naabritädi? Tahaks loota, et ei ole :/
Samas sellest on juba nii palju aega möödunud, millal ma seal viimati käisin... ma olin siis umbes 10 või 11...

Jag älskar dig så mycket!

Isver... Pärast mikrofoni saamist olen rääkinud ühe Soome tüdruku ja ühe Peruust pärit kutiga. Homme saab veel rootslasega ka rääkida x) Viimane tüüp nimelt tahab, et ma teda paari fraasi õpetaksin hääldama ja ta tahab kuulda milline aktsent mul svenska't rääkides on. Sellest saab epic feil, aga ma olen natuke harjutanud xD
Näiteks:
Ma armastan sind - Jag älskar dig ^^


Kooli algus on niii lähedal... müstiline. Kuidas ma seda ka EI oota:/ Samas siis läheb aeg kiiresti, saan 18 ja järgmine suvi jõuab iga päevaga siis lähemale.
Kui ainult Hispaaniasse tööle saaks... ma olen siis 18 ja räägin (ojalá) enam-vähem keelt ka. No es tan difícil x)


Ma pean nüüd raamatut lugema minema :/ Flaubert "Madam Bovary" Oh yeah! :r NOOOOOOT!


God natt,
T

SUPEEEEEEEER! <3

Renault to race at Valencia after winning appeal

Renault have had their suspension from this weekend’s European Grand Prix overturned after an FIA International Court of Appeal hearing in Paris on Monday. The team were handed the punishment at the last round in Hungary, where they were found at fault for allowing driver Fernando Alonso to leave the pits with a wheel that hadn’t been properly secured.

Though Renault admitted unsafe conduct, the Court decided that the penalty was too severe and replaced it with a reprimand and a US$50,000 fine. Alonso, whose front-right wheel eventually worked its way loose when he returned to the track, faced missing his home race in Valencia had the appeal failed.

Budapest stewards said they believed Renault had knowingly released Alonso without one of the retaining devices for the wheel-nuts being securely in position; that being aware of this, the team had failed to take any action to prevent the car from leaving the pit lane; and that they had then failed to inform the driver of this problem or to advise him to take appropriate action given the circumstances.

Renault’s lawyer argued that there had been no conscious wrongdoing on the team’s part and insisted that the misdemeanor warranted no more than a reprimand. According to Renault, the two mechanics who dealt with the errant wheel were unable to inform the pit wall or the driver prior to him leaving the pits.

Having won their appeal, Renault are now expected to announce a new driver to replace Nelson Piquet. Piquet revealed over the summer break that he is being dropped midway through his second race season with the French team. Renault tester and GP2 star Roman Grosjean has been widely tipped as his successor.

The International Court of Appeal’s decision in full:

Renault admitted to the Court that it breached the Sporting Regulations, in that it failed to ensure that car no. 7 complied with the conditions for safety throughout practice and the race, and that it released the car after a pit stop when it was unsafe to do so. However, it requested the Court to reconsider the severity of the sanction imposed by the Stewards.

Having heard the arguments of the parties, the Court has decided as follows:

1. to allow the appeal and overturn the sanction imposed by the Stewards in the Contested Decision;

2. to issue a reprimand and impose a fine of $50,000 upon Renault.


See ütleb kõik! <3

Btw!

Ferrari: Massa in excellent form

Ferrari say that Felipe Massa’s recovery is continuing to go ‘very well’ after team principal Stefano Domenicali visited the Brazilian driver at his Sao Paulo home on Sunday.

Massa sustained fractures to his skull after his helmet was struck by a loose component from another car during qualifying for the last round of the championship in Hungary, just over three weeks ago.

"Felipe is in excellent form and his recovery is going very well!” Domenicali told Ferrari’s official website, after meeting with his injured driver. "I’m very happy about Felipe’s state.”

After undergoing emergency surgery, Massa spent just over a week in a Budapest hospital, the first few days of which he was kept in an artificially-induced coma. He was then flown back to Brazil where he underwent further tests before being discharged to recuperate at home.

"The medical checks which have been carried out over the last two weeks continue to be very encouraging,” added Domenicali. “Now it’s important to be patient and take one step at a time, without any hurry.”

No date has been set for Massa’s return to competition and his place at this weekend’s European Grand Prix will be taken by Ferrari test driver Luca Badoer.


Couldn't feel more happy for him! <3

+ Renault on hetkel Pariisis üritamas appelleerida Ungari kohtunike otsust neil mitte Valencias võistelda lasta. Homme pärastlõunaks peaks saama teada, mis sellest saab. Loodetavasti läheb hästi!

Haige. Ei ole võimalik.

Yeap, täitsa tõsi. Ma olen haige. Juba teist korda selle suve jooksul!
Mul on kurk räigelt valus :'(
Hoian siin hetkel mingisugust titekarja. Õnneks G hetkel magab ja teised on (OUMAIFAKINGGAAD) vaikselt. Ma pean kogu aeg vaatama, et nad Gt ei väntsutaks ja mida veel. K on kogu aeg: ma võin teda hoida! Aga ma ei taha. Ta mängib Gga kuni too väsib ja siis karjub nagu ratta peal ning K otsib talle veel rohkem tegevust, mis G ainult veel enam närvi ajab.
Seega ma hoian teda ainult minu/M toas kinni :P Ma ei taha teda G lähedale :/ panen nad kõik põlema, kui nad siin tõmblema hakkavad :/
Save me, por favor :'(

Ma tegelesin just mingisuguste vanade hittide otsimisega nagu "Suavemente" Elvis Crespo ja "I Need to Know" Marc Anthony x) ma ei tea, mis mul hakkas, sest tegelikult pole see kaugeltki my cup of tea :P aga kunagi pädana ma laavisin neid lugusid x)

Kusjuures...mul on nüüd punane-kollane-punane käevõru x) Ma nii lahe x)

Ma tahaks.....ära siit. Teadagi kuhu muidugi... saaks ometi järgmine suvi tööle...Sinna.
Aga omg, kohutav mõeldagi, et kahe nädala pärast peab minema kooli :/ kuigi siis läheb aeg kiiremini. Isegi siis kui seda tegelikult ei usuks, mul on kogemusi :P

Uff...I almost forgot, mul on homme flamenco :O proov :O esinemine Uhtnas ju :O
Ma ei kujuta ette ka, mida me seal esitame vms. + M tuleb vaatama, ta tahab ka tantsima tulla^^ Ma suren muidugi ära, kui ta ka tuleb :/ ma alati pabistan ja kui tuttavad vaatamas on, siis veel 3x rohkem kui tavaliselt :/

Igatsen teid kõiki =^.^=
T

Reetur? Mina?!

Vaatasin eile jälle Hispaania mängu. Nad mängisid Makedooniaga.
Ja siis mulle tuleb ikka meelde milline ou-mai-faking-gaad-kui-suur reetur ma olen.
It's just football juuuuuuuu...
Samas ma jälle vaatasin neid...kuidas nad 5 minutiga 2:0 kaotusseisust välja tulid ja lausa 3 järjestikust väravat lõid. Ma ei saa mitte nende üle uhke ola ju :/
Samas te ei tea, kui solvav on kuulata: sa peaksid ikka eestlasi toetama kogu aeg ja niimoodi vastaseid (nimelt 09.09 mängivad eestlased Méridas Romano staadionil hispaanlastega ja ma saan jälle kuulata millised värdjad mu lemmikud on)mitte.

Ja siis tuleb a la: nad ei oska ju üldse mängida, kogu aeg teesklevad ja nad peaksid enesetapu tegema, oleks kõigile parem + nende vanemad peaksid häbist surema, et nad sellistele tüüpidele elu on andnud. Igavesed neegrid sellised.
Kuidas ma seda ei talu.
Mulle e mahu pähe kuidas võrdub hispaanlaste toetamine kogu riigi/maa reetmisega. Lihtsalt ei mahu.
Või näiteks kui tuleks F1e Asmer, siis ma peaksin kohe teda toetama, kuna ta siiski eestlane. Mitte mingil juhul ei lõpetaks ma Fernando toetamist selle pärast. Obvious suht ju.
Ma lausa loodan, et ta F1e ei tule (vähe võimalust, et tuleb ka muidugi xD), sest siis oleks jälle põhjust minu lemmiku(te) kallal ilkuda.

V'l on õigus öeldes, et ma ei peaks laskma end sellistel asjadel mõjutada, mina tean ise paremini ja ma ei tunne end reeturina. Tema on nkn alati minu poolt ^^ ¡Te quiero tanto!

¡Viva la Furia Roja!
¡¡¡ESPAÑA!!!


T

21 Guns - Green Day

Do you know what's worth fighting for?
When it's not worth dying for?
Does it take your breath away
And you feel yourself suffocating?

Does the pain weigh out the pride?
And you look for a place to hide?
Did someone break your heart inside?
You're in ruins

One, 21 guns
Lay down your arms, give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky, you and I

When you're at the end of the road
And you lost all sense of control
And your thoughts have taken their toll
When your mind breaks the spirit of your soul

Your faith walks on broken glass
And the hangover doesn't pass
Nothing's ever built to last
You're in ruins

One, 21 guns
Lay down your arms, give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky, you and I

Did you try to live on your own
When you burned down the house and home?
Did you stand too close to the fire
Like a liar looking for forgiveness from a stone?

When it's time to live and let die
And you can't get another try
Something inside this heart has died
You're in ruins

One, 21 guns
Lay down your arms, give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky

One, 21 guns
Lay down your arms, give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky, you and I




~*~*~*~*~

Kunagi ammu meeldis mulle Green Day kohutavlt :P seda muidugi alles "Boulevard of Broken Dreams" pärast. Laulu "American Idiot" ma pea-aegu vihkasin :D Esialgu.
ja siis nüüd viimased aastad pole ma jälle Green Day'd just kuulanud... singleid pole neil eriti olnud ja midagi super-head ka mitte. Aga nüüd kui ma mingid nädalad tagasi kuulsin "21 Guns"... damn ma lihtsalt armastan seda lugu! ALguses ajas pealkirja iroonilusus mind naerma x) Private joke, most of you probably know that :D

Siis viimasel ajal olen ma ka PCD'd kuulanud... ei naera, palun xD aga "Halo" ja "Hush hush" on lihtsalt super lood :P

+ ma laavin Pignoise'i! "Nada que perder", "Te entiendo", "Dame tres días", "Sin ti", "Sigo llorando por ti", "Solo hay un lugar" ja "Estoy enfermo" (koos Melendiga) on lihtsalt... MEGA:D

~*~*~*~*~

Ma käisin Viking Line's proovipäeval. Trükkisin broneeringuid arvutisse. Te ei usu elu sees mis nimed soomlastel on! Sool lihtsalt ei tee vahet :/ Janne on ntx mees x)
Esmaspäeval ja teisipäeval pidavat veel kaks proovipäevale minema :/ loodetvasti ma ei teinud palju vigu ja saan koha endale ^^ see on suht vastik töö... pärast peale nimede millelegi ei mõtle, aga no raha tahaks saada...

~*~*~*~*~

Kui ma ainult saaksin kinkekaartidega Kalev SPA laivile... siis oleks kõik perfecto!


Pero bueno...
¡Hasta muy pronto!
Un besito,

T

Nelsinho saab kinga. Äärmiselt head uudised.
Ta ise on üsna õnnelik, sest ega ta Renault's eriti õnnelik ei olnud, kuna Briatore obviously eelistas Alonsot ja siis ei olnud rahul Nelsinho tulemustega.
Ma heidaks Briatorele ette seda, et Nelsinho sai alati uuendused alles GP pärast seda, kui Fernando need saanud oli ja no sa ei saa süüdistada meest, kes on noorem, vähemate kogemustega ja hullema autoga, kui tema tiimikaaslane, kes on juhtumisi kahekordne maailmameister ja tõenäoliselt üks parimaid sõitjaid läbi aegade.
Nende kahe viimase aastaga on ta mulle täitsa meeldima hakanud. Kahju, et ta ära minema peab, kuigi ma usun, et kuhu iganes ta ka läheb või mida ta teeb - seal on tõenäoliselt parem, kui tal Renault's oli :/
Mina eelistan ka loomulikult Fernandot, kuid minust ei olene kummagi sõitja tulemused. Briatorest aga küll.

Muide.
Williams ei ole rahul sellega, et Schumi saab testisõite teha, mis tegelikult on reeglitevastane. Mis mind imestama paneb on see, et Toro Rosso, kes sai endale uue noore sõitja Alguersuari ei tohtinud testisõite teha, Ferrari aga oma Schumiga võib. Samas Toro Rossol, kellel oleks õigus olla pahane, ei ole sellest sooja ega külma.
Alguersuari üllatas mind meeldivalt oma esimese sõiduga, sest tema ei olnud F1 autos eriti varem üldse olnudki ja ta ei teinud vigu ning lõpetas võistluse, mis oli tema suurim soov. Punkte ta ei lootnud nkn saada. ¡Muy bien, Jamie, de verdad!

T
Oi, te peaks mu hermanita't nägema :O Juba päris pisikesena, kui ta veel ei rääkinud, hakkas ta alati naerma kui ma PCd kuulasin. Nüüd on vapsee nii, et ta käib mu plaadikogu kallal ja siis käib mööda korterit mul ühe kindla plaadiga ringi. Paradise Crew "Jääda endaks" xD "Sida, tahad? Anna!" ja kui seda kuulata, siis ta rokib kaasa nagu tõsine fänn^^ isegi omamoodi hevinäppe teeb^^ Tal on hea maitse xD + ta ütles mulle ükskord, ma ei tea kas meelega või kogemata "hola" :D mina seda teda nähes enamasti teen :D

Homme või hiljemalt neljapäeval lähen jalgpalli. Saab näha, mis sellest saab :/

Emps hakkas tänasest jälle tööl käima btw.

Ja muide xD Ma 'hoian' naabrikassi xD Briti Lühikarvaline Jossu :D puhast tõugu ja puha xD
Ta omanikud läksid Türki nädalaks ja ma siis käin iga päev Jossu juures, annan süüa ja mängin temaga ja/või käin õues :) hästi numps kiisu on :D


(Never mind me, the cat is important! :D)


20. augustil esineb flamencostuudio "Fiesta" Rakvere lähedal Uhtnas "Võõramaiste tantsude päeval."
Väljasõit Tallinnast, Nõmmelt 20. augustil kell 10.00 ja tagasi umbes 17.00
Kui kedagi huvitab, siis võtke ühendust :D See on tasuta! :)

Un besito más fuerte,
T
Frase del día: Puedes ser todo lo que imagines (te rogamos que no pienses que eres un superhéroe y no intentes volar)

Ma ei saagi olla ükskõik kes ma tahan nii ju :(

Seda oli siia vaja xD